Cs.KiLLeRs.Ro

www.killers.ro
 
AcasaFAQCautareInregistrareMembriGrupuriConectare

Distribuiți | 
 

 Tutorial Instalare Server de Counter Strike pe Windows

In jos 
AutorMesaj
IcS

avatar

Mesaje : 88
Data de înscriere : 25/01/2008
Localizare : Mioveni

MesajSubiect: Tutorial Instalare Server de Counter Strike pe Windows   Mier Ian 30, 2008 2:25 am

Introducere

Inainte de a va apuca sa faceti un sv de cs fiti sigur ca nu va lipsesc urmatoarele , altfel s`ar putea sa nu ruleze bine sv de cs !! :

- Windows xp !! daca aveti Windows xp vista este posibil ca unele pluginuri sa nu functioneze , asta nu inseamna ca nu va merge .. am zis este posibil sa retineti.

- o conexiune la internet (viteza cel putin 100kB/s metro si extern) prin FIBRA OPTICA . nu numai . Abonamentele de gen RDS CableLink sau Astral AIpA NU SUNT RECOMANDATE. Daca aveti asemenea abonament, mai mult de 5 oameni n-o sa puteti tine pe server iar pingurile vor sari de la 10 la 100 si tot asa pentru simplul motiv ca viteza NU ESTE GARANTATA la aceste abonamente.

- Ip static , pe ip dinamic sunt putine sanse sa realizezi un sv de cs.

- spatiu pe disc 1-2 GB

- Si un pic de rabdare, nu renuntati in caz ca nu va reuseste din prima, incercarea moarte n`are! .Cititi cu atenti tutorialu pentru a putea realiza serveru !!

Descarcarea fisierelor necesare :

- HLDSUpdateTool ---> http://files.filefront.com/hldsupdatetoolexe/;9712371;/fileinfo.html

- NoSteamPatcher ---> http://files.filefront.com/no+won+steamzip/;9712397;/fileinfo.html

- AdminMod + MetaMod---> http://files.filefront.com/halflife+admin+25060+winzip/;9712385;/fileinfo.html


- StatsMe -> http://files.filefront.com/statsme+283+cstrikezip/;9712392;/fileinfo.html

b]Instalarea serverului :[/b]

1. Se creaza un director unde o sa instalaam serverul. De exemplu C:\HLDS ..adik in partia C:\ faceti un folder numit HLDS.

2. Deschidem hldsupdatetool.exe si dam click pe Next, apoi pe I Agree si ajungem la destination folder. Aici apasam Browse si selectam drive-ul C, apoi dublu click pe directorul hlds. OK, ne va spune ca directorul exista deja,si daca dorim oricum sa instalam , apasam Yes, apoi Next pana la sfarsit.

3. Urmatorul pas se face din command line-ul DOS. Ca sa ajungem in command line, mergem in Start, Run, acolo scriem cmd si apasam OK. Odata ce a aparut command prompt-ul, (fereastra neagra ), acolo scriem directorul pe care l`am creat pentru a instala server. Asta se face (in cazul exemplului dat de mine) prin comanda:

Code: ( denumirea a ceea ce trebuie sa scrieti)
cd C:\HLDS

4. Acum, downloadam fisierele ce ne trebuiesc pentru a rula serverul. In functie de conexiunea la internet, aceasta poate dura de la cateva minute la cateva ore. Din nou, in command prompt (fereastra neagra) scriem urmatoarea comanda:

Code:
hldsupdatetool.exe -command update -game valve -dir .
Ce face mai exact asta? Pai downloadeaza toate fisierele hlds, hltv-ul si nucleul valve (game engine).
Odata ce a terminat, va aparea in command prompt text-ul : "HLDS installation up to date" !!

Instalarea mod-ului Counterstrike :

Dupa c am terminat de downloadt fisierele serverului, va trebui sa downloadam fisierele modul pe care il vrem instalat (in cazul nostru counterstrike) in command prompt. imediat sub : "HLDS installation up to date" !! .. scriem urmatoarea comanda :

Code:
hldsupdatetool.exe -command update -game cstrike -dir .

Din nou, aceasta operatie dureaza in functie de viteza conexiunuii la internet si se termina cu textul:

Code:
HLDS installation up to date

Patch-uirea serverului pentru a accepta clienti NOSTEAM :

Mai sus am downloadat NoSteamPatcher (hldsw32.patch.3382) .. acesta il dezarhivam in folderul destinat instalarii serverului.. in cazul nostru C:\HLDS

Server.cfg :

In directorul C:\HLDS\cstrike avem un fisier server.cfg pe care il deschidem cu wordpad (click dreapta pe el, open with. si alegem wordpad) !!

Aici stergem TOT ce este scris si adaugam urmatoarele cvars-uri:

CODE
hostname "Numele Serverului"
mp_autokick 0
mp_autocrosshair 0
mp_autoteambalance 1
mp_buytime 2
mp_consistency 1
mp_c4timer 35
mp_fadetoblack 0
mp_falldamage 0
mp_flashlight 1
mp_forcecamera 3
mp_forcechasecam 2
mp_friendlyfire 0
mp_freezetime 2
mp_fraglimit 0
mp_hostagepenalty 0
mp_limitteams 6
mp_logfile 1
mp_logmessages 1
mp_logdetail 3
mp_maxrounds 0
mp_playerid 0
mp_roundtime 3
mp_startmoney 800
mp_timelimit 35
mp_tkpunish 0
mp_winlimit 0

sv_aim 0
sv_airaccelerate 10
sv_airmove 1
sv_allowdownload 1
sv_clienttrace 1.0
sv_clipmode 0
sv_allowupload 1
sv_cheats 0
sv_gravity 800
sv_lan 0
sv_maxrate 7000
sv_maxspeed 320
sv_maxupdaterate 101
sys_ticrate 10000
decalfrequency 60
pausable 0
log on
decalfrequency 60
edgefriction 2
host_framerate 0
exec listip.cfg
exec banned.cfg
rcon_password PAROLALa "hostname" puneti numele serverului vostru, asta va aparea sus jucatorilor cand apasa tab. !! La rcon_password puneti parola cu care veti controla serveru de la distanta atunci cand nu sunteti acasa.. . IN REST NU MODIFICATI NIMIC DECAT DACA STITI .!!

Instalare AdminMod :

- Mai sus am downloadat "halflife-admin-2.50.60-win" continutul acestuia il extragem oriunde pe deskopt unde vrem noi, unde am ales sa extragem continutul arhivei s`a creat un folder "Adminmod" . Intram in acesta si executam dublu click pe install_admin.vbs. , apasam ok , dupa care ne intreaba unde vrem sa instalam ,acolo undeva la jumate ne apare "Dedicated Server (C:/HLDS) adik acolo o sa instaleze (in caz ca am ales alt folder sa instalam serveru , dam no si scriem path`ul acestuia ) .. dupa care ne apare cva legat "Enter Number ,.., " acolo trecem 1 si OK .. Si cam atat aici !!.

Configurare minima pentru AdminMod

Mergem in directorul C:\HLDS\cstrike\addons\adminmod\config , aici avem cateva fisere care necesita atentia noastra . Incepem cu "adminmod.cfg" pe care il deschidem cu wordpad , click dreapta pe el open with .worpad. Acolo fiecare sunt explicate in parte, eu va voi explica pe scurt ce fac cateva din ele :

admin_balance_teams - daca este setat 1 atunci cand echipele nu sunt echilibrate de exemplu sunt 5 Terro vs 7 Counteri, atunci cand un jucator a intrat pe server cand trebuie sa alege in ce echipa sa joace nu v`a putea alege partea cu mai multi jucatori, in cazul nostru Counteri, asa ca automat tre sa aleaga sa devina Terro

admin_bot_protection - daca este setat 0 si rulam un server cu boti, aceast cvar lasa adminii sa dea slay, kick, ban etc botilor.

admin_connect_msg - acesta este mesajul ce apare unui jucator in mijlocul ecranului dupa ce s-a conectat.

admin_cs_restrict - il punem de preferat 1 pentru a putea restrictiona armele in joc.

admin_debug - n-avem treaba, il lasam 0

admin_fun_mode - de preferat il lasam 0. Acest cvar e pentru a face jucatorii sa straluceasca intr-o culoare (glow blue).

admin_fx - dacail punem 1 . Efecte speciale

admin_gag_name - 0 sau 1 in functie de preferinta. comanda admin_gag executata asupra unui player , acel player numai poate spune nimic cat timp se afla pe server

admin_gag_sayteam - la fel.

admin_highlander - Ar trebui lasat 0. Daca il trecem 1, doar un singur admin, cel mai mare, va avea access la comenzi. De ex daca pe server sunt 3 admini, cel mai mare ramane, iar celati 2 raman simple sloturi.

admin_ignore_immunity - Aici depinde de gusturi. Daca e pus 1, adminii, moderatorii si ceilalti jucatori cu imunitate isi pot da/lua slay-uri, kick, ban etc intre ei.

admin_reject_msg - mesajul pe care il primeste un player cand incearca sa se conecteze ca admin si nu are admin

admin_repeat_freq - la cate secunde sa se repete mesajul admin_repeat_msg

admin_repeat_msg - Un mesaj ce se repeta si apare celorlati jucatori la o anumita perioada de timp pe mijlocul ecranului

admin_quiet - Daca trecem 0, comenzile date de admin vor aparea cu tot cu nickul lui. Daca trecem 1, comenzile vor aparea dar in locul nickului adminului va aparea doar "Admin" iar daca trecem 2, comenzile nu vor aparea deloc.

allow_client_exec - Neaparat 1 ! Cu asta putem obliga jucatorii sa execute orice comanda (quit etc)

password_field - Poate cel mai important cvar. Ce trecem aici, vor trebui adminii nostri sa scrie in consola inainte de a se conecta la server. De ex. daca punem _parola, adminul gigi cu parola gigi123 va trebuie sa scrie in consola name gigi si apoi setinfo _parola gigi123 inainte de a se conecta la serverul nostru. oricum poti sa te loghezi folosind admin_login parola .. nush c rost isi are cvaru asta,

reserve_slots - Aici trecem cate locuri rezervate are serverul. Treceti in jur de 2-3. Asta lasa adminii si sloturile rezervate sa se poata conecta atunci cand serverul este plin.

reserve_type - Lasati 0. E cel mai bine. Daca sunteti curiosi ce face, cititi pe acolo

Veti observa ca unele variabile nu le-am trecut. Asta inseamna ca e recomandat sa le lasati asa cum sunt.

Cum adaugam/stergem admini :

Deschidem cu worpad users.ini acest folder il gasim in Code: "C:\HLDS\cstrike\addons\adminmod\configs" . aici trecem numele adminilor si parolele acestora asa , nume:pass:nivel .. ex: ( IcS:tutorial:131071) . Nivele de access :
- Owner : nivel - 131071
- God : nivel - 130047
- Semi-God : nivel - 126975
- Moderator : nivel - 125951
- Administrator : nivel - 27123
- Helper : nivel - 18915
- Sloturi - 16384

Pentru alte nivele de access mergeti la http://www.adminmod.org/help/online/Admin_...in_Commands.htm si selectati ce comenzi vreti sa adaugati adminului. Apoi apasati "calculate access right" iar numarul ce rezulta, il treceti in user.ini dupa numele si parola adminului. Exact ca in exemplul cu gigi, numai ca inlocuim 131071 cu numarul rezultat. Ca o mica paranteza, liniile cu admini vor fi una sub alta si nu consecutive.

StatsMe

Am downloadat mai devreme statsme-2.8.3-cstrike.zip pe care il deschidem cu Winrar/Winzip Apasam butonul Extract si selectam directorul C:\HLDS\cstrike . Intai si intai, mergem in C:\HLDS\cstrike\addons\metamod si deschidem plugins.ini cu wordpad. Aici adaugam urmatoarea linie deasupra altora deja existente:

Code:
win32 addons\statsme\dlls\statsme_mm.dll

Apoi mergem in C:\HLDS\cstrike\addons\statsme si deschidem statsme.cfg cu wordpad. La sm_menupassword modificam r3wt cu o alta parola. Neaparat trebuie modificata parola altfel nu vor merge niste chestii. Apoi cand vom intra in joc, vom scrie in consola statsme_menu parola-trecuta-in-statsme.cfg pentru a modifica ultimele setari.

Ca sa mearga /rank si /top10

Trebuie sa deschideti acelasi statsme.cfg si sa modificati acolo la sm_storebyauth sa puneti 0 in loc de 1

Secure server :

Este de preferat sa avem un server ne-secure din mai multe motive. Ca sa facem asta, trebuie sa mergem in directorul C:\HLDS\cstrike si sa deschidem liblist.gam cu wordpad. Acolo vom modifica secure "1" cu secure "0" salvam si iesim !!

Pornirea serverului :

Mergem in directorul C:\HLDS . Aici executam dublu click pe hlds.exe si selectam optiunile dupa cum urmeaza :
Game: CounterStrike
Server Name: AColo puneti numele serverului vostru ( apare sus in TAB in joc)
Map: Ce Vreti !!
Network: Internet !!
Max. Players: Oricati vreti !!
UDP Port : Trecem 27015
RCON Password: O parola cu care veti controla serverul de la distanta

Secure (Valve Anti-Cheat): Atentie sa fie deselectat acel box. , adica sa debifati casuta dati click pe ea sa numai fie bifata !!

Pornirea serverului 2 - varianta putin mai complexa, foloseste mai putine resurse

Mergem in directorul C:\HLDS si dam click dreapta pe hlds.exe si dam Create Shortcut . Aici ne v`a aparea o iconita cu denumirea "Shortcut to hlds"
click dreapta pe ea Send To - Desktop .
Apoi ca sa pornim serverul, dam dublu click pe Shortcut to hlds.exe

ATENTIE : Mai sus am spus cum adugam/stergem admini , acum tre sa punem pluginul admin_who , ca atunci cand 1 jucator da in consola admin_who sa apara adminii online .

1 Downloadam plugin admin_who - http://files.filefront.com/plugin+whorar/;9535903;/fileinfo.html , dezarhivam oriunde ..

- Dupa c dezarhivam vom gasi fisieru plugin_who , il puneti in addons\adminmod\scripts ... apoi intrati in addons\adminmod\config\plugin.ini si adaugati la sfarsit :urmatoarea linie:

Code:
addons/adminmod/scripts/who.amx
Asta e tot pentru nelamuriri , sfaturi, observatii postati aici !!!
[b]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.CsMioveni.as.ro
 
Tutorial Instalare Server de Counter Strike pe Windows
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» HostName: Samp.Just2Play.Ro | Roleplay Server [0.3c]
» *FiveTime* IP: 188.212.105.203 Contact id: samp_florin Server De samp nou deschis Si dam level bani Super server:X Va asteptam i pe dumneavoastra Dati click sa vedeti srv:Xpoze
» HostName: FlyGaming RPG [0.3x] Server ON! Address: 93.119.26.209:7777 Players: 54 / 100 Ping: 56 Mode: FlyGaming RPG V0.1 Map: Los Santos HostName: FlyGaming RPG [0.3x] Server ON! Address: 93.119.26.209:7777 Players: 54 / 100 Ping: 56
» Partener Server
» Toxic RPG | Romania [0.3x]

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cs.KiLLeRs.Ro :: Tutoriale-
Mergi direct la: